Övergripande

The Story of an hour

Engelska B

Den här kortfilmen skapades i sin helhet av Bazo Mettinisson, Bild och form - eleven (ES2C) under engelska lektionerna när vi studerade litteraturens klassiker.  Den här filmen var en del av en grupp – presentation, som med hjälp av det här visuella medlet förhöjdes resultatet.

Kortfilmen producerades i februari, 2013.

English B

Lust att läsa?

Matilda (Madde) Sjöberg, ES1G-E
Bok: Tretton skäl varför av Jay Asher.
Intervjuare: Felicia Green-Oredsson

Clay får en dag tretton kassettband från en avliden tjej, Hannah Baker. Banden skickas runt till tretton personer som har en orsak till varför hon valde att begå självmord, på ett eller annat sätt.

Vad är speciellt med boken?
- Man får följa Clay medan han lyssnar på alla band. Och mellan vissa av Hannahs meningar får man läsa vad Clay tänker eller gör samtidigt.

Vem skulle du rekommendera boken till?
- Tonåringar.

Har du något tips till de som ska läsa boken?
- Ge inte upp boken för snabbt även om det kan vara svårt i början att hålla isär Hannah och Clays tankar och berättelser.

Betyg: 4/5

Jennifer Henriksson, ES1E-DN
Bok: I det tysta av Vicky Jaggers
Intervjuare: Felicia Green-Oredsson

I det tysta är en skakande sann berättelse om syskonincest och om att vara skrämd till tystnad av sin egen bror.

Idrottsinriktning på C4

Rektor Jörn berättar om en ny regel som innebär att alla skolor måste ha en idrottsprofil, så att även de som är intresserade av idrott kan välja vilken skola de vill. Idrottsprofilen har två stycken sporter som man kan utöva och det är, fotboll och handboll. Man måste ju vara riktigt duktig på sin sport och hålla en hög nivå berättar Jörn, samt vara knuten till en stor förening till exempel KDFF. Han som håller i idrottsprofilen heter Anders Svan och är idrottslärare. Eleverna har idrott på schemat 3 gånger i veckan. Dom har det istället för de vanliga individuella valen.

De som kan välja idrottsprofilen är ES Media och Samhällsprogrammet.

Affisch-tävling 2012

ES3C fick i höstas uppgift att göra en affisch om rökning. Under ledning av elevhälsan har det nu skapats en tävling där du kan rösta på vilken affisch du tycker ser bäst ut, samt vilken som har bäst budskap. Alla bilder hänger uppe vid skolkafeterian i A-huset.

Vi fick tag i Karin, som är en av de personerna från elevhälsan som håller i tävlingen.

– Vi vill få ut budskapet att rökning är dåligt på ett bra sätt. Målet är att vi ska hålla i en liknande tävling varje år, som även elever från MP får delta i.

Priser kommer att delas ut till de vinnande bidragen men även till en av de eleverna som har röstat. Så gå till kafeterian idag och rösta på dina favoritbidrag!

Av: Daniel Johnson, Mohammed Issa och Jonathan Nilsson

Amelia

En film av Emma Melms, Amanda Johansson och Mimmi Ly. Ett elevarbete i kursen Svenska B.

Melodin i min famn

En film av Amanda Wallin, Felicia Drätsendahl & Fanny Juhlin
(själva filmen börjar efter ca 1min)

Skapad i kursen Sv B

Tiotusen jublande fans på plats för Idol i Malmö

Amanda & Robin. Foto: Josefine Moos

Malmöarenan är fullproppad med fans, föräldrar till fansen och folk som är där bara för att se hur allt fungerar bakom tv-skärmen. Människor bär på plakat med Idolernas namn, de har pannband med samma motiv. Även eleverna från kursen Textkommunikation på C4 var på plats för att få uppleva hysterin.

Här nedan kan du ta del av olika länkar från uppgifterna som tilldelades eleverna, samt bilderna från upplevelsen:

Bard: "Jag är skitsnygg"

Bard

IDOL
Vad vill juryn egentligen se hos vinnaren av Idol 2011? Egensinnighet? Attityd? Eller helt enkelt enorm talang? C4 frågade.

Alexander Bard svarar:
- Jag hoppas att det blir någon med riktig personlighet, och inte någon duktig inställsam person som sjunger starkt, för det tycker jag är tråkigt. Jag hatar karaoke-sång, jag vill ha riktiga artister med riktiga personligheter.
Dessutom anser Bard att utseendet är jätteviktigt.
- Det är en del av talangen. Att vara snygg är en talang. Är man inte klassiskt snygg ska man i alla fall ha ett intressant utseende. Att stå på scen handlar om att få folk att titta på en, och ser man då ut som vem som helst, eller är direkt ful, vill inte folk titta. Så funkar det.

Är du snygg då, Alexander?
- Jag är skitsnygg.

Entusiastiska Idol-besökare i Malmö

Vi elever som läser Textkommunikation som tillvalskurs besökte i fredags Idols arenaturné som intagit Malmö Arena. Vi ville veta vad de tyckte var bra med programmet och vilken idol som var deras favorit.

Anna , Hässleholm

Vad tycker ni är bra med programmet?
- Att det är ett program för hela familjen.

Vem är er favorit?
- Amanda Persson var vår favorit men hon har ju åkt ut nu.

Stefan, Anne, Ingrid, Kerstin & Bengt, Linderöd

Vad tycker ni är bra med programmet?
- Att programmet tar fram unga idoler.

- Amanda Fondell!

Linnea & Sara

Vad tycker ni är bra med programmet?
- Det är kul att hata Bard, plus att han har roliga kläder och så.

- Amanda Fondell.

Elina & Lotta, Malmö.

Dött lopp i plansch-duellen

Hängivna och taggade fans från Kristianstad
 "Moa fångade oss och Robin jobbar i Hässleholm"
"Robin är söt"
Saga och Tilde hejade höll stolt upp sina planscher i kön till kiosken.
”Hon är fantastisk, hennes röst är unik och hon kan komma långt”
Molly sjunger jättebra och därför är Julia ett stort fan.
”Moa ger 1000 procent, hennes sång är personlig, jättebra helt enkelt.”

IDOL
Jag möttes av många entusiastiska fans både i och utanför Malmö arena, den första familjen jag mötte kom från Kristianstad och blev väldigt glada över att få höra att vi kom från C4 gymnasiet. Därför var det också självklart att de hejade på Amanda och Robin, C4:as gamla elever.

Sammanfattning av kvällen

Prenumerera på Övergripande